Мис България 2012 Габриела Василева направи премиера за българския пазар на новите зърнокомбайни Laverda на започналото днес селскостопанско изложение БАТА Агро 2013 в Стара Загора.

Българската красавица, заедно с управителя на фирма Оптиком ООД Веселин Генев представиха пред фермери и посетители на изложението последните технологични решения и новото лого на италианския бранд Laverda.

Изцяло са обновени всички модели комбайни от сериите М400, М300, М200, REV200, серия AL – самонивелиращи комбайни и оризокомбайните, с единствена цел: постигане на максимална производителност, снижени разходи и удобство при работа, обясни управителят на Оптиком Веселин Генев.

След това той, заедно с Мис България, свалиха червеното покривало на комбайна, за да видят гостите новото лого на бранда, подобрения дизайн на просторната кабина Skyline, както и новия хедер Power Flow.

Кабината Skyline е оборудвана с новия терминал TechTouch за пълен контрол на функциите на машината и новия мултифункционален ергономичен джойстик PowerGrip, вграден в подлакътника за абсолютен комфорт и максимум удобство на оператора. Двигателите на новите серии комбайни са AGCO Power, Тier3B с SCR технология за повече икономии на гориво и намалени емисии на отработени газове.
Хедерът Power Flow е създаден с цел по-лесна и ефективна жътва на всички видове култури, с хидростатично задвижване на мотовилото и GSAX автоматична система за интелигентна жътва (контрол за равномерна височина на ожънване). PFR захранващата система се грижи за постоянно и равномерно подаване на културата от хедера към вършачния апарат. Внимателното и ефективно овършаване и сепарация на зърното са осигурени от многофункционалната система MCS Plus. Ситата се регулират електрически директно от кабината и почистването на зърното е под постоянния контрол от водача.
Мис България не скри възхищението си от високотехнологичната машина, която привлече вниманието и на министър Иван Станков, който лично влезе в кабината на комбайна, за да се запознае с някои от подобренията.

След представянето на комбайна, посетителите имаха възможност да зададат въпросите си към специалистите от Оптиком и италианските инженери от Laverda, както и да се почерпят с италианско просеко, пица и деликатеси.

Мис България раздаде автографи и се снима до комбайна Laverda M 410 заедно с фермерите.

Laverda S.p.A. е компания – собственост и под ръководството на AGCO GmbH, Германия. Фабриката се намира в Бреганце, Италия и произвежда зърнокомбайни от над 50 години, и селскостопанска техника и оборудване от 1873 г. Към днешна дата се смята за една от най-съвременните и ефективни предприятия за производство на машини за жътва в Европа и обявена от AGCO за особено важна част от цялостната им стратегия да предлагат високо-технологични решения за професионалисти-фермери, които изхранват света. Мисията на Laverda е да бъде специалист и надежден ориентир за нуждите на съвременното селско стопанство, което иска да се развива и печели с уважение към околната среда.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!