България взе участие в Международното и най-голямо в Словакия изложение за селскостопанска техника и хранително – вкусова промишленост „Агрокомплекс“. За първи път страната ни беше представена с продукция от млечни произведения и вино на производители от област Враца. 
 
42-то издание на изложението „Агрокомплекс“ бе открито от Министър- председателя на Словакия г-н Роберт Фицо в присъствието на високо правителствено  и академично ниво, официални лица, представители на местната власт и делегации на партньорски региони на Автономна Област Нитра. В традиционното изложение, което се проведе в дните от 20 до 23 август, участваха повече от 25 държави и 350 фирми – производители.
 
Официална делегация от Областна администрация – Враца, водена от г-жа Ирина Иванова  - заместник областен управител, бе на двудневно работно посещение в Област Нитра, Република Словакия. Визитата се осъществи в рамките на Международното и  най-голямо в страната изложение за селскостопанска техника и хранително – вкусова промишленост.
 
По време на посещението, заместник областният управител Ирина Иванова проведе работна среща с ръководството на Област Нитра. „Изключително важно е да постигнем съгласие и да набележим общи проекти с партньорите от Словакия“ – заяви по време на срещата Иванова. Тя допълни необходимостта от съществуването на добро сътрудничество, комуникация и предоставяне на повече реклама за област Враца, като акцент се постави върху развитието на туризма и реализацията на продукцията от селското стопанство, за които  Словакия има дългогодишни традиции. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!