България заяви отново членството си в Европейската федерация по животновъдство (ЕААР) след повече от 30-годишно прекъсване. 
Това се случи по време на среща на зам.-министъра на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров с генералния секретар на ЕААР Андреа Росати, съобщи пресцентърът на аграрното министерство.
 
 
На годишната конференция, която ще се проведе в Дубровник, страната ни ще участва като пълноправен член, представлявана от Асоциацията на обединените български животновъди.
 
В ЕААР членуват 34 държави от Европа и Средиземноморския регион. Федерацията има огромен принос при популяризиране на научно-приложни проекти в областта на животновъдството, финансирани на ниво ЕС, коментираха от министерството.
 
 
Зам.-министър Димитров е на посещение в Париж по повод Международното изложение за храни и земеделие SIA 2018.  Той покани генералния секретар да участва в Международната научна  конференция по животновъдство, която ще се проведе на 27 април в Сливен.
 
 
На изложението SIA 2018 тази година страната ни се представя с  щанд от 80 кв. м, на който са показани български млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, зеленчукови консерви, конфитюри, продукти от маслодайна роза и други етерично-маслени култури, билки и други. От 2011 г. България редовно участва в изложението SIA с национален щанд, като участието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите.
 
През последните две години в изложението се представят над 1000 фирми от целия свят, а посетителите традиционно са над 600 000.