"В момента със страшна сила се стоварва бича на ниските изкупни цени на продукцията, които в света са ниски, а в България дали естествено, дали изкуствено чрез картелно споразумение, са още по-надолу.", заяви днес пред агенция Фокус зам.председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите - Ангел Вукодинов.

 

Стопанската година, която ще приключи до септември, далеч не е най-спокойната. Реколтата е шарена – на места е доста добра, на други има проблеми, категоричен е Вукодинов.

 

В момента със страшна сила се стоварва бича на ниските изкупни цени на продукцията, които в света са ниски, а в България дали естествено, дали изкуствено чрез картелно споразумение, са още по-надолу. Тон пшеница се изкупува под 270 – 280 лв. за тон. Всеки земеделски производител, който има средни или по-ниски за страната резултати като реколта, далеч няма да може да покрие производствените разходи, споделя Вукодинов.

 

"В момента най-важното за всички земеделци е да приберем продукцията си. Притеснени сме от всички икономически и политически проблеми, борсовите цени и от цените в България, които се опитват да се наложат. ", заяви в заключение Вукодинов.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!