Тежки сътресения продължават да клатят редица столове в МЗХ и ДФЗ. Информация за тежки корупционни практики, фалшификати, доноси, заповеди за уволнения и интриги вместо работа, циркулира между медиите, МВР и ДАНС. Пряко засегнатите висши ръководни фигури в двете институции са 7 на брой. Към тях в момента текат проверки и аналитични процедури, заявиха за Фермер.БГ отлично запознати източници. Ситуацията е твърде сложна, тъй като в схемите са намесени прекалено много ръковдни кадри и Премиера Бойко Борисов няма да може да уволни всички наведнъж. Поради тази причина, в момента е в ход процедура по замазването на изнесените днес от СДС документи. Въпреки това обаче, изяснените факти покрай днешния случай вече се класифицират в папките на разследващите служби.

 

Ръководството на ДФЗ днес следобед реагира светкавично на скандалната новина за страшни корупционни схеми в двете институции, като директно и без никакви колебания обвиниха Калина Илиева като автор.

 

В официално съобщение на фонда се съобщава: "Разпространеното от СДС писмо е поредния фалшиф документ на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева. Под № 01-1102/1400 25.06.10 в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ, като текст и съдържание.Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов".

 

Засега Калина Илиева е неоткриваема за коментар.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

В ДФЗ е бил оказван натиск за одобрение на проекти, според скандален документ

СДС съзря скандални корупционни отношения между М. Найденов и С.Симеонов

 

Ще падат ли шефски глави в ДФЗ  ?