Престижното събитие World Agri-Tech Innovation Summit предлага на агротехническите компании да демонстрират своите решения пред света, за да привлекат инвеститори. Тази година то ще се състои във виртуален формат от 15 до 16 септември. Пет компании се борят за отличие на финала. Ето какво представляват те, информира agriculture.com.

Агроиновации: Прецизно отглеждане на аквакултури

Vultus

Приложението Vultus е мултифункционална цифрова платформа за прецизно торене, растителна защита и оптимизация на поливането на базата на спътникови данни. Практическото приложение включва анализ на състоянието на културите, определяне на съдържанието на азот и измерване на органичния въглерод в почвата.

Vultus предлага няколко предимства: дистанционно наблюдение на площите, в които са открити аномалии или стрес върху растенията, икономия на хербициди, контрол на плътността на сеене, прогнозиране на реколтата и непрекъснат мониторинг и контрол. Приложението генерира нови данни на всеки 3-5 дни.

Greenback

Мисията на компанията е да измерва здравето на почвата с цел осигуряване на устойчивост. Обединявайки данни от образци от почвата и метаданни за повишаване на надеждността и предсказуемостта на оценките, изследователите и инженерите на Greenback са създали инструмент за измерване на въздействието на агротехниката върху екологичното здраве на почвата.

Aanika Biosciences

Тази компания е основана през 2018 г. Тя съкращава пропастта между биологията и цифровия цвят, създавайки безкрайни комбинации от биологични и безопасни маркери за проследяване на продуктите, придвижващи се по веригата на доставките. Технологията дава информация за произхода на използваните суровини, истинността на продукта, дава гаранция за качество и предоставя смарт анализ на данните.

Strella Biotechnology

Повече от 1/3 от продукцията, която селското стопанство създава, не стига до крайния потребител. Това са огромни загуби. Освен това доста продукти на лавиците не отговарят на изискванията на клиентите като качество или зрялост.

Strella Biotechnology създаде решение, в което се използват биосензори за осигуряване на максимална свежест на продуктите по цялата верига на доставките.

Odd.Bot

Екипът зад Odd.Bot смята, че отрасълът има нужда от решение, което да намали използването на хербициди. Роботът Weed Whacker ще направи именно това. Той автономно се придвижва между редовете земеделски култури. Умело отстранява плевелната растителност. Камери и датчици му помагат да се движи по правилния маршрут, без да нанася щети.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Роботи с ултравиолетови лампи сноват из лозята

Агроиновации: Сензор в стомаха дава данни за животните

Дрон-великан пръска 10 ха за час