15 млн. евро ще инвестира у нас българо-гръцката компания „Тирбул” ЕАД, обяви в Сливен изпълнителният директор Димитриос Сарандис по време на честването на  10-годишнината на компанията в България. В следващите две години производителят на млечни продукти с марката Olympus планира да увеличи обема на производство с 50% като инвестира в производствени помещения и в ново оборудване. От 2004 г. досега „Тирбул” ЕАД е инвестирала в България 20 млн. евро.


През 2004 г. „Тирбул” ЕАД откри модерно млекопреработвателно предприятие в Сливен и досега е разкрила 130 работни места.  „Тирбул” ЕАД изкупува мляко от над 70 български ферми и преработва по 120 тона мляко на ден в предприятието в Сливен. Това нарежда компанията на първо място по млекопреработване в България.  За 2013 г. оборотът на компанята от продажби на българския пазар и от износ за страни от ЕС надвишава 56 млн. лв.

 

„България е добро място за правене на бизнес и искаме да продължим да инвестираме в българската икономика. Млечните продукти, които произвеждаме от висококачествено българско мляко, се търсят в цяла Европа. Убедени сме, че търсенето на качествени млечни продукти ще расте.”, каза г-н Сарандис.

 

„Тирбул” предлага на българския пазар млечни продукти с марката Olympus – сирене, кашкавал, извара, прясно и кисело мляко от краве мляко. Тази година „Тирбул” ЕАД отбелязва 10 години в България под мотото „10 години. Винаги истински”. По този повод компанията дари млечни продукти на Община Сливен, които да покрият нуждите на детските градини и яслите в града за две седмици. Дарението е част от дългосрочната програма на „Тирбул” за отговорност към обществото.


„Тирбул” ЕАД е част от „Тирас” – група от компании, собственост на гръцка фамилия трето поколение производители на млечни продукти. „Тирас” е представена в 34 държави по света, сред които САЩ, Великобритания, Германия и Италия. През 2013 г. компанията отчита годишен приход от 267 млн. евро, като се очаква през 2014 г. той да достигне 290 мнл. евро. В групата „Тирас” влизат 5 модерни завода в Гърция, България и Румъния, в които се произвеждат пълна гама млечни продукти и плодови сокове според най-високите международни стандарти за качество.

 

Историята на „Тирбул” в дати


2003 г.
„Тирбул” ЕАД инвестира 17 млн. лв. в строителството на млекопреработвателно предприятие в Сливен. Инвестицията е определена като рекордна за Сливенски регион. До момента общата инвестиция в предприятието е на стойност 40 млн. лв.
2004 г.
„Тирбул” ЕАД пуска първото си производство на твърди сирена с марката Olympus.
2006 г.
Монтирана е автоматизирана система за пълнене и формоване на твърди сирена на немската фирма АЛПМА.
2007 г.
Инсталирана е единствената по рода си в България линия за пастьоризация и пълнене на извара в опаковки.
2007 г.
Откриване на търговския офис в София.
2008 г.
Предприятието e обявено за инвеститор № 1 в Област Сливен и получава наградата „Добри Желязков” на Община Сливен.
2010 г.
Започва да работи пречиствателна станция за аеробно пречистване на отпадни води с капацитет 300 м3/ч. Отпадните води на завода започват да се пречистват и отговарят на стандарта за I-ва категория. Стойността на инвестицията в пречиствателната станция е 2 млн.лв.
2011 г.
„Тирбул” ЕАД инвестира допълнително 400 хил.лв. за модернизиране и повишаване на нейния капацитет до 500 м3 отпадни води за час.
2011 г.
„Тирбул” ЕАД успешно преминава одит и защитава 2 международни сертификата за качество и безопасност IFS и BRC.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!