Самет Басри от Шумен е победителят в категорията „Животновъд на 2024“ от първото  издание на конкурса AGRI AWARDS 2024, организиран от Forbes България и Агри.БГ.

По време на награждаването развълнуваният фермер, който е започнал почти от нулата, благодари през сълзи за признанието. 

„Много благодаря за високата оценка и за признанието за животновъд на 2024 година, в дебютното издание на Агри и Форбс. Това е един 20-годишен неуморен труд, който сме полагали аз и моето семейство. Този приз, тази награда за мен означават много. Това означава, че 20 години аз не съм работил напразно. 20 години съм бил в правилния път и вече като съм оценен съм много щастлив", каза той.

Самет Басри е затворил цикълът на своето производство от полето и фермата до трапезата. 

Той развива фамилен бизнес, а зад него стои цялото семейство. „Имаме много добър екип, много хора стоим зад това постижение. Ние сме от полето до трапезата – като зърнопроизводител, като животновъд, като преработвател и накрая имаме и собствена верига магазини. Продаваме продукти, които ние самите консумираме, даваме ги на нашите деца и също на нашите приятели и колеги и нашия народ“, казва земеделският стопанин. 

Търсенето на качествена стока у нас е много голямо, затова Самет работи успешно само на вътрешния пазар. 
 

Събитието се проведе под патронажа на Министерство на земеделието и храните, с генералната подкрепа на Агрополихим, институционалната подкрепа на Европейската инвестиционна банка, както и с подкрепата на BASF, Банка ДСК, HL-TopMix, „Филип Морис България”, САТНЕТ, YARA, Green Ground, Бова Кар – BMW дилър, Domaine Boyar с вината от серията Korten Natura от бутикова изба „Кортен“ и САПИ.