Зърнопроизводителите от житницата на България – Добруджа се запознаха с продуктите за растителна защита от Байер. Компанията събра стотици земеделци на традиционна годишна среща в Златни Пясъци, за да представи новите си предложения за растителна защита през 2016 г. 
 
За поредна година Байер представи поредица от иновативни продукти. Повече за тях сподели Ралица Янакиева, Мениджър на Байер България, дивизия КропСайанс: "Като се започне с Капрено технологията, един много модерен, много иновативен продукт, който влиза за първи път в Европа в държави като България и Унгария. Можем смело да заявим, че по отношение опазване на рапицата от болести, Тилмор като ново попълнение към портфолиото на Байер, както и Пропулс, отново изключителен фунгицид на база протиоконазол, ще бележат нови върхове в опазването на посевите. Разбира се, няма да подминем и земеделските производители, които се занимават със зеленчуци и овощни култури - на тях ще предложим Консенто, който също е една безкрайно интересна и последна иновация за Българския пазар".


 
От компанията подчертаха, че освен иновацията, човек трябва да си прави и сметката за това какво дава като стойност за тези иновации. Ето защо от Байер предлагат на клиентите си голямо разнообразие от промоционални пакети, като тази година отново има фиксирани пакетни предложения: Секатор и Фалкон, Секатор и Солигор, Пасифика и Сфера макс и така наречените виртуалните пакети, към които ще бъдат добавени Зантара и Сфера макс със 5% отстъпка.
 
Земеделците в Добруджа се доверяват на продуктите от Байер, стана ясно по време на срещата в Златни Пясъци.
 
Пенчо Пенчев, управител на земеделска фирма от североизточна България, 25 хил. дка сподели: „Бих искал да кажа, че ние в последните години ползвахме доста от продуктите на Байер. По-конкретно бих споделил за Фоликур, ползван при рапица срещу фомоза, склеротиня в по-късен етап. Удоволствие е да споделя, че той много добре се справя и запазва много добре листната и стъблена маса. При пшеницата съм ползвал Солигор като последните години добре представил се продукт с участието на Спироксамин. 
 
Пенчо Пенчев планира през 2016г. да включи в растителната защита на стопанството си и продуктите Сфера Макс и Зантара.  
 
От дълги години растителната защита в кооперация Изток в Шабла се доверява на фунгицидите, хербицидите и инсектицидите на Байер, сподели агрономът на кооперацията Катя Тодорова: „За пшеницата залагам на Секатор с Фалкон всяка година. Секатор е един изключително добър хербицид много щадящ културата и може да се прилага в по-големи фази от развитието на пшеницата и сме много доволни от него. Другият продукт в пшеницата, който ползваме е Солигор – изключително добър фунгицид, който се справя с всички проблеми,  които имаме и приложен в най-добрата фаза от развитието на пшеницата и дава изключителен ефект. В царевицата тази година пробвах Аденго. До сега работих с Мерлин Флекс, но след като излезе Аденго реших, че това е по-добрия вариант. И действително въпреки, че беше сушава година 2015-та, той даде един много добър ефект, приложен ранно вегетационно.“
 
За 2016 г. агрономът на кооперацията в Шабла вече има решение за продуктите, на които ще заложи, а именно - Солигор и Секатор при пшеницата. В зависимост каква ще бъде годината, вероятно ще заложи и на Зантара като втори фунгицид.
 
Вече шест години с продуктите на Байер работи и земеделският производител Иван Ганев, който обработва 20 000 дка зърнени култури и маслодайни култури в общините Балчик и Генерал Тошево. При пшеница той разчита на Солигор, Зантара и Сфера Макс, както и на хербицида Секатор. И при царевицата отново фермерът залага на продуктите на Байер: „С фунгицидите решавам всички проблеми, които излизат през годината в пшеницата –  септориози, ръжди, брашнести мани, а със Секатор решаваме проблема с всички широколистни плевели. Най-вече аз съм голям фен на Аденго или почвено, или ранно вегетационно. От тази година се надявам с новия хербицид Капрено да получа още по-хубав контрол и сигурност в опазването на царевицата от плевели.“
 
От ръководството на Байер споделиха радостта си от високата оценка, която получават от земeделските стопани в Добруджа: „Много е радостно за нас, когато идват професионални и големи земеделски производители и споделят с нас колко са доволни, каква разлика има в добива – това е, което ни мотивира и ни кара да даваме всичко от себе си, за да им предлагаме новостите, за да може те да бъдат безкрайно модерни и иновативни фермери и да изпреварват с едни гърди всички останали земеделци по света.“, каза Ралица Янакиева.
 
Посланието на Байер към земеделските производители е за успешна година, високи добиви и добри пазари!