Производители на плодове и зеленчуци ще имат от следващата година пряк достъп до тържища и борси, където ще могат да реализират директно продукцията си, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. По думите му вече са проведени редица срещи с кметове на общини относно възможностите за изграждане на регионални тържища за пресни плодове и зеленчуци.

 

„Това ще даде възможност на българските земеделски производители директно да предлагат свежа продукция. Трябва да има регионални тържища, до които производителите да имат пряк достъп и ние работим в тази посока“, увери проф. Греков. По думите му, Министерството на земеделието и храните (МЗХ), търси и възможности за директна реализация на родното производство на пресни плодове и зеленчуци и на външни пазари.

 

Греков припомни, че възможност за това дава работата по проекти за трансгранично и международно сътрудничество. Един от проектите, по които МЗХ работи, е за изграждането на три тържища за плодове и зеленчуци в градовете Видин, Оряхово и Русе, които ще бъдат направени през 2014 г. по линия на трансграничното сътрудничество България – Румъния.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!