На 16 ноември в Кюстендил ще се проведе инициативата „Зелена академия“, която се организира от Службата за съвети в областта на биологичните ресурси (БИОРЕС) на Лесотехнически университет с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Академията се организира под патронажа на министъра на земеделието и храните.

 

Инициативата „Зелена академия“ ще се проведе на 4 секции, разделени в следните области: Секция 1 "Овощарство", Секция 2 "Растениевъдство", Секция 3 "Горски територии" и Секция 4 "Хоби, храни, здраве". Гл. експерт Снежана Саева, Териториален областен офис на НССЗ - гр. Кюстендил ще представи презентация на тема "Възможности за подпомагане на земеделските производители по Програмата за развитие на селските райони".

 

Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са: „Култивирането на билки – една модерна възможност“, „Брането на гъби – хоби и бизнес“, „Резитба за формиране, плододаване и възстановяване на стари овощни дървета“, „Растителна защита при възстановяване на овощните дървета и биологично производство на ябълки“, „Финансови средства за изграждане и възстановяване на овощни градини“, „Технологични решения за отглеждане на ягода и малина“, „Създаване и отглеждане на насаждения от касис“, „Отглеждане на стевия и арония“, „Стопанисване, използване и създаване на ливади и пасища“ и други.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!