От днес до 28 януари Международното панаирно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ ще посреща гости в Берлин.
 
 
За първи път България е страна-партньор на събитието и ще има собствена изложбена зала с мотото „Ароматът на слънцето“. Това е 83-то издание на панаира, като от българска страна ще има 62 компании и 13 земеделски производители от различни браншове. Всички те ще разполагат с 30 щанда на 1 640 кв. м площ. 
 
В програмата на официалното откриване, което ще се проведе тази вечер, е предвидено федералния министър за прехраната и земеделието Кристиан Шмид да започне почетната обиколка на панаира от нашенските щандове. 
На официалното откриване ще присъства и българският министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. 
 
 
Очаква се като специален гост на изложението в Берлин да присъства и еврокомисарят по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган. 
 
 
Представители на генералните дирекции „Земеделие и развитие на селските райони" и „Здравеопазване и безопасност на храните" ще участват в обсъжданията на тема „От фермата до чинията - устойчива храна за здравословен начин на живот". 
 
Ще бъде подчертан и приносът на ЕС за осигуряване на безопасна и устойчива храна за всички европейски граждани.
 
 
Очаквайте новини от нашия репортер Христина Василева, специален пратеник на „Зелената седмица“ в Берлин.