Представители на Европейската комисия (ЕК), Копа-Коджека и чуждестранни земеделски камари са сред експертите, които ще вземат участие в Осмия национален семинар на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Събитието започва днес, 29 ноември и ще продължи до утре, 30 ноември, в Гранд хотел Пловдив.  
 
 
В двудневната програма е предвидено да има дискусионни панели, споделяне на добри практики и презентации по най-важните теми и последните постижения при производството на зърнени и маслодайни култури.
 
Тасос Ханиотис, директор на дирекция „Стратегии, опростяване и анализ на политики“ към ГД АГРИ на Европейската комисия, и Пауло Гоувея, Главен съветник по политики в Копа Коджека, ще представят позиции относно бъдещата ОСП след 2020 година. 
 
През втория ден земеделските камари от Чехия и Унгария ще представят своите структури и дейност пред българските си колеги. 
 
Традиционният семинар на НАЗ тази година ще премине под надслов„Зърнопроизводството на кръстопът?“. 
 
Изложбената зона ще позволи на всички гости да осъществят контакти с водещи компании - производители и вносители на продукти за растителна защита и подхранване, семена, земеделска техника, аналитична апаратура и софтуерни решения. 
 
Официалното откриване на Осмия национален агро семинар ще започне с тържествено връчване на третата стипендия на НАЗ „Иван Генчев Танев“. След деловата програма Асоциацията ще отпразнува и своята 12-та годишнина.