Близо 3000 изложители представят от днес до 18 ноември иновациите и новостите в селскостопанската техника. Изложението „Агритехника, в германския град Хановер под един покрив производители, търговци и купувачи на земеделска техника. Тази година основната тема на експото е „Зелено бъдеще – Умни технологии“. 
 
 
„Основната тема беше избрана, за да подчертае важността на развитието на агротехниката в световен мащаб. По този начин ще дадем възможност на изложителите да покажат иновациите си“, заяви проджект мениджъра на изложението Мари Сервайс. 
 Секцията Systems & Components на изложението ще покажат как внедряването на  различни технологии може да окаже чисто ново и „умно“ въздействие върху мобилните приложения за селско стопанство. 
 
Стратегията за наблягане в тази насока по време на изложението доказа, че „Агритехника“  дава трибуна на едни от най-успешните и иновативни компании в агротехниката. 
 
 
Тази секция е разделена на следните сектори: системи за управление, двигатели, хидравлика, кабини, електроника и части. 
Организаторите обещават тази година да бъде особено внимание  върху компонентите на мобилните приложения, тъй като в модерното селско стопанство все повече хидравликата, електрониката и голяма част от механиката трябва да са свързани и се управляват от един единствен телефон. 
 
„Агритехника“ традиционно се посещава от 450 000 души от 115 държави.