Изложението БАТА АГРО се наложи през годините като най значимия форум за земеделска техника. А БАТА АГРО 2019 е най-голямото издание на изложението в историята досега. С тези думи Даниел Минев, председател на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника (БАТА) откри изложението, което по традиция се провежда на летището в Стара Загора.
 
12-тото издание на специализираното изложение тази година се провежда от 14 до 17 май. На БАТА АГРО 2019 участие вземат 187 фирми от агросектора върху повече от 37 500  кв. м изложбена площ.
 
 
„От 9 години насам БАТА АГРО доказа, че няма аналог в агросектора. Щастливи сме ,че тази година надградихме направеното дотук и посрещаме нашите посетители с много подобрения. Тази година поставяме ясен фокус върху експонатите и полетата за демонстрации. За първи път тази година имаме участник и с опитно поле с посеви“, конкретизира Минев и добави, че през следващата година БАТА планува да постави още по-силно присъствие на препарати, семена и растителна защита.
 
 
Новата концепция предоставя по-добра видимост на площите и прави изложението по-компактно, като фокусът е върху експонатите и демонстрациите.
 
 
Сред специалните гости на изложението бяха зам.-министър д-р Янко Иванов, както и посланика на Аржентина.
 
„Тук са представени най-добрите световни образци. Една от най-актуалните мерки за техника остава подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020г.). Одобрените проекти са 1 336 на брой. Размерът на одобрените разходи по тях е 1 187 621 911 лв., а субсидия е в размер на 689 824 868 лв.
 
Министерство на земеделието, храните и горите винаги е подкрепяло, подкрепя и за вбъдеще ще подкрепя нашите земеделски производители“, каза от своя страна зам.-министър Янко Иванов.
 
 
Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса отново представя най-големите световноизвестни брандове за селскостопанска техника, продукти и услуги за земеделието. 
 
Посещението на изложението остава безплатно, но ще е необходимо всеки посетител да се  регистрира – предварително в уебсайта на БАТА АГРО от края на април или на място в дните на изложението.