Схемата за малките стопанства е некоректна и подвеждаща, заяви на министър Васил Грудев на въпрос на Фермер.БГ при кои схеми на директните плащания трябва да бъдат направени промени
 
Не може всеки земеделски производител да получи по 1250 евро , както се обещава сега. Чисто математически това е невъзможно, заяви Грудев.
 
Има индикативна сума по регламент, която ако се раздели на максимално допустимото плащане по схемата е очевадно, че няма как да се получат по 1250 евро на производител. Това не е сметнато при разписването на тази схема, посочи Грудев.
 
Наясно съм, че думите ми биха могли да предизвикат недоволството на много от земеделските производители, но това е една от схемите, които тепърва предстои да бъде коментира земеделският министър.
 
Министър Грудев подчерта категорично, че Схемата на подпомпомагане на малките стопанства остава. "Схемата като замисъл е добра и ще помогне реално на българските малки земеделски производители да бъдат административно облекчени.
 
Схемата от тази гледна точка е изключително позитивна за тях. Но тези малки земеделски производители трябва да са наясно, че в така разписаната схема се създават изкуствено илюзии, че ще могат да получат суми, които дори само чисто математически те няма как да получат", категоричен беше Грудев.
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!