Двама ще бъдат заместник министрите на земеделието и храните, обяви на пресконференция министър Васил Грудев, предаде репортер на Фермер.БГ. Това са Георги Костов и Марина Бракалова. Началник на политическия кабинет ще бъде Иван Капитанов.

„Екипът ми е компактен, но е съставен така, че да се вмести във визията ми за интензивен диалог с европейските институции, предвид на основните приоритети, които си поставям.” Това заяви министърът на земеделието и храните Васил Грудев при представянето на заместник-министрите, с които ще работи в рамките на служебното правителство.
 
Зам.-министър Марина Бракалова посочи, че изключителен приоритет в работата й ще бъде ускоряване на прилагане на ПРСР 2014-2020. Тя е експерт с широк и специфичен опит в областта на разработването на стратегии за интегрирано регионално развитие, както и в европейската селска мрежа.

Увеличаване площта на защитните гори, очерта като важен приоритет зам.-министър доц. Георги Костов. Той посочи, че защитните гори имат много важно значение предвид на интензивните промени в климата. С тяхното увеличаване ще се намали вредното въздействие на водите, което е особено актуален проблем пред страната, посочи още доц. Костов.  
   

Първоначално министърът беше обявил, че ще работи с трима заместници.

В момента се провежда първата пресконференция на новото ръководство на Земеделското министерство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!