Народната певица Валя Балканска посрещна официалните гости  на Четвъртия национален събор на овцевъдите, който започва край Петропавловския манастир край Лясковец, предаде репортер на Фермер.БГ. Валя Блаканска заедно с оркестър от изпълнители на каба гайда представи щанда на община Смолян във връзка с предстоящият Роженски събор, който се възражда през месец Юли съвместно с организаторите на събора на овцевъдите.

 

Преди официалното откриване на събора, министър Танева разговаря с предстваители на община Смолян. Освен това тя се срещна с производители на продукти от овче мляко, опита традиционната брънза и посети щанда на фермерите - семейство Кулови от карловското село Васил Левски. Те представят за първи път продукти в подвижна хладилна витрина, която им е предоставена по българо-швейцарски проект. Семейството отглежда овце и биволи.

 

Преди откриването на събора, министър Танева разговаря също със сдружението на овцевъдите и козевъдите от Чехия, които са тук за да представят традициите и възможностите за съвместно сътрудничество с българските си колеги. Официалните гости разговарят и с представители на румънски овцевъди, които също вземат участие в събора.

 

Предстои официалното откриване на събора на овцевъдите!

Очаквайте подробности!
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!