Най-голямата курбан чорба в България ще сготви Ути Бъчваров на 25 май край Петропавловския манастир.

Кулинарното шоу ще започне в 11,00 ч. и е част втория Национален събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 24 до 26 май  2013 г. на поляните край лясковския манастир. Изложението е единствено по рода си у нас и се организира от Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация Българска млечна (НАРСПБМ) със съдействието на Министерство на земеделието и храните.  

Курбанът, който ще е една от атракциите на събора, ще бъде забъркан в исполински казан с диаметър 2 метра и 600 литра вместимост. Той е изкован по поръчка на Ути от 200 кг българска мед и ще бъде монтиран на специална конструкция. Кулинарното съоръжение ще бъде осветено по време на събора на овцевъдите, а сготвената кубран чорба ще бъде споделена с присъстващите.

Ути Бъчваров ще демонстрира кулинарния си майсторлък и в приготвянето на агнешко с лук в другия свой гигантски уред – тигана, изработен от стар локомотив.
  
Шоуто на водещия на уникалния проект „Вкусна България” ще бъде съпроводено  със състезание между фермерите на събора по майсторско обезкостяване на агнета. Надпреварата ще дирижира Ути, който ще подбере най-крехките мръвки за своите манджи.
    
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!