Фиданки, заразени с пет вида български трюфели, и технология за създаване на трюферии в пустеещи земи ще покаже Селскостопанската академия на „Агра 2019“, съобщават организаторите от Пловдивския панаир.
 
 
28-ото издание на международното изложение, насочено към агросектора, тази година ще се проведе от 20 до 24 февруари.
 
Друга иновация, върху която ще акцентират българските учени, са нови сортове памук с естествено оцветено кафяво влакно. То е по-дълго и по-фино от стандартното, с висок екологичен и стопански ефект, твърдят създателите.  
 
Новост е и технологията за производство на твърда пшеница, подходяща за направата на висококачествени макаронени изделия. 
 
Научни институти и фирми от Холандия, Австрия, Германия, Франция ще се включат със свои семена, торове и препарати за растителна защита.
 
Биопроизводството също е едно от водещите направления в изложбата, като в програмата е отделен специален Ден на биологичното земеделие
 
Комплексни решения за своята работа ще открият и фермерите, занимаващи се с конвенционално растениевъдство и животновъдство
 
Наред с техниката за големи и малки стопанства, се представят и финансови инструменти за подпомагане и кредитиране.
 
Едновременно с „Агра“ в рамките на Международен панаир Пловдив по традиция се случват изложбите „Фудтех“ – за хранителната индустрия, и „Винария“ – за лозарство и винарство.