Американската компания Trimble продължава да доказва лидерската си позиция на пазара на иновативни GPS решения  за селското стопанство. Това се вижда и от най-новия продукт на компанията – индустриалния таблет MMX-070, който бе анонсиран на международното изложение Агритехника 2015 в Германия. 
 
 
Дисплеят MMX-070 е здрав, преносим таблет с операционна система Android ™, оптимизиран за земеделски нужди. Той съчетава възможностите на дисплея за прецизно земеделие с предимствата на таблета.
 
„За първи път на Агритехника 2015 показваме прототип на дисплея ММX 070. Tова е 7-инчов дисплей и е първият индустриализиран таблет с Android на пазара, който е напълно съвместим с ISOBUS. Дисплеят все още не е пуснат в масово производство. Очаква се това да стане в първата четвърт на 2016 г. Както казах, MMX-070 има всички функционалности на дисплей за прецизно земеделие.“, обясни пред Трактор.БГ Маркус Майер, директор Продажби Trimble Agriculture  EMEA 
 
 
В допълнение към това с новия таблет е възможно да се сърфира в интернет или да се зареждат различни приложения от Trimble® AppCentral. Прехвърлянето на дисплея също е много лесно.
 
„Таблетът лесно може да се вади от поставката, на която се намира и да се включва на различни машини. MMX-070 използва всички налични приложения от Trimble. Това разнообразие от инструменти улеснява фермера в ежедневната му работа в стопанството.“, обясни Маркус Майер.
 
 
От голямо предимство за земеделците е използването на приложението TeamViewer, което дава възможност за отдалечено наблюдение и диагностика на дисплеите, използвани в полето. С приложенията на различните производители на инвентари може да се проследява нормата на сеитба, калибрирането на прикачния инвентар и други.
 
В таблета са налични и няколко приложения даващи директна връзка до системата за проследяване на превозни средства НИК Следене на машини и платформата за мониторинг на земеделските площи чрез сателитни снимки GeoSCAN. 
 
Интересът на посетителите на Trimble на Агритехника беше привлечен и от технологията NextSwath, работеща от лятото и по полетата в България. Това е първата по рода си технология, която позволява на всеки трактор, без значение от марката му, да завива сам в края на реда.
 
 
NextSwath е най-новата технология от Trimble, която помага на машините, без значение от тяхната марка и модел да завиват сами в края на линията за навигация и да захождат в следващата. Когато наближи краят на реда NextSwath автоматично калкулира и завива по най-добрия възможен радиус, така че машината и инвентарът да навлязат в следващата линия, обясни Маркус Майер.
 
Технологията NextSwath работи посредством дисплея за навигация Trimble TMX-2050 и е съвместима с всички модели трактори, комбайни и пръскачки.
 
Българските земеделци, които приложиха технологията NextSwath веднага след нейната поява през 2015-та дават високи оценки за работата на продукта.
 
Повече информация относно дисплея MMX-070 и технологията NextSwath, както и пълното портфолио продукти от Trimble, може да получите от официалния представител на Trimble за България – НИК 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!