Подготовката за експедицията през Антарктида на Massey Ferguson напредва по план. Тракторът от серия MF 5600, който ще бъде управляван от известната под псевдонима „Трактор лейди“ Манон Осенворт и трябва да стигне до Сан Пауло през 2014 г., вече е произведен и в момента се подготвя от топ специалистите на Massey Ferguson за тежките условия на дългият преход. Eкипът на Манон е сформиран от полярни изследователи, опитни лидери на експедиции и висококвалифицирани техници.

"За Massey Ferguson е изключителна гордост да участват в това голямо приключение", каза Кембъл Скот, мениджър бизнес развитие, Massey Ferguson. "Проектът е част от нашето наследство и следва следите на трактора на сър Едмънд Хилъри, който е завършил същата експедиция с трактор Ferguson преди 55 години. С това събитие ще се отбележи 56-тата годишнина на това значимо събитие, когато тракторът на Манон MF 5600 достигне Южния полюс през 2014 година. "



"Трактор лейди" Манон предприе полярно обучение в Северна Канада, както и първоначални изпитвания на трактора на ледник в Исландия, заедно с членовете на екипа MF. Манон каза: "Много съм развълнувана за това, което сме постигнали до момента и как проектът продължава. През последните месеци пазех голяма тайна, че „Трактор лейди“ скоро ще стане „трактор мама“! Раждането на бебето ми е още съвсем ново предизвикателство за мен, но аз наистина съм твърдо решена да завърша пътуването и да завърши историята, която създадох през последните девет години. "

 

Massey Ferguson има удоволствието да съобщи специалната новина за Манон, добавя г-н Кембъл Скот. "Естествено ние споделяме радостта на Манон и нейният партньор, Роджър и им пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще, но също така с нетърпение очакваме да продължим напредъка ни към Южния полюс заедно", добави той.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!