Френската компания Sulky, специализирана в торовнасянето и сеитбата на слети култури, допълни гамата си от машини с нови торачки  X40+ и X50+. Те направиха премиерата си на световното изложение Агритехника 2015 в Германия. Новите модели използват патентованата и вече доказала се система Epsilon и постигат торова норма до 520 кг/мин.

 

 

Стефан Билро, маркетинг мениджър Sulky представи пред Трактор.БГ новите модели торачки:  Новите модели са оборудвани с устройства за гранично торене в ляво или в дясно: TRIBORD 3D стандартно се предлага в дясно. Може да бъде поръчано като опция и в ляво при модели с ISOBUS терминал, като контролът е интегриран в обща конзола. Патентованото TRIBORD 3D за първи път дава възможност да избирате посоката на движение при окрайчване на парцела и да оптимизирате работата, без дори да слизате от трактора. Разбира се, торачките са ISOBUS съвместими.

 

 

От гледна точка на производителност, тези два модела достигат работни ширини съответно от 44 и 50 м. X40+ е с вместимост на бункера за тори от 1 900 до 3 000 литра, а X50+ от 2 400 до 4 000 литра.

 

Цялата гама X40+ / X50+ се предлага в ISOBUS версия, с най-новия терминал SULKY ISOBUS QUARTZ 800. Във версията ECONOV (с изключване на тороразпръскващите секции) с още множество допълнителни функции, Sulky дава възможност да постигнете точност, която е недостижима до момента при центробежно тороразпръскване.


Новият терминал QUARTZ 800 управлява 12 тороразпръскващи секции, независимо от работната ширина. Управлява независимата дясна/лява торова норма чрез GPS. QUARTZ 800 дава възможност периметърът на разпръскване  да бъде управляван в крива, за да се отварят и затварят тороразпръскващите клапи, където е необходимо, според терена. Така се осигурява прецизно наторяване, допълни още Билро.

 

 

Независимата торова норма отдясно и отляво чрез GPS донесе на Sulky Златен медал за Иновация от Агритехника 2015.



Стефан Билро изрази своята удовлетвореност от работата с фирма Оптиком.
Работим с Оптиком от дълго време и работим добре. Продаваме много машини на земеделците в България и новите торачки, които представихме вече са налични и на българския пазар.



Допълнителна информация за новите тороразпръскаващи машини Sulky, както и за иновативния  терминал SULKY ISOBUS QUARTZ 800, можете да получите от Оптиком ООД на национален номер 0700 20 205 или в интернет на адрес: www.opticom-bg.com