Като безобразие определи начина, по който беше внесена в Брюксел ПРСР 2014-2020 г., Тодор Николов, член на УС на БАТА Агро и член на Работната група по разписване на ПРСР 2014-2020 г.

 

„По изискване на Брюксел всяка държава-членка трябваше да сформира национална Работна група за разработване на ПРСР 2014-2020. Работната група беше създадена със заповед на МС и в нея по правилник всички решения трябваше да се гласуват с квалифицирано мнозинство“, припомни Николов.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

 

Той заяви категорично, че по внесената в ЕК ПРСР 2014-2020 г. не е извършено нито едно гласуване. „ПРСР е изготвена изцяло с някакви неясни преценки, мотивирани с неясни причини. Бяха направени стотици предложения от членовете на Работната група относно някои безумни текстове, но някак негласно те бяха приемани“, заяви Николов.

 

Той е категоричен, че ПРСР 2014-2020 г. е незаконна. Според Тодор Николов е необходимо спешно да свика заседание на Работната група, на което да стане ясно на 100% какво точно е внесено в Брюксел. „Реално ние не знаем какво е внесено като текстове, но пък сме наясно с факта, че нито един от тези текстове не е гласуван от Работната група“, допълни Николов.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!