Интегрираните решения на Тимак Агро са в услуга на земеделските производители и гарантират високи качествени и количествени резултати. Компанията постига това чрез комбинация от работещи решения с внедрени иновационни патенти и предлагането на конкретни технологии за подхранване на растенията. Целенасочените консултации от страна на Агрономите-търговски консултанти на Тимак Агро, се базират на предварителен почвен анализ, с цел да се предостави на растението и почвата точно това, от което имат нужда и да се стимулира растежа на културите, без да се вреди на околната среда. 
 
Именно този стремеж, олицетворява новата визия и новото мото на Тимак Агро за 2018: „Земята ни е скъпа“, защото компанията вярва, че това е правилният подход за осъществяване на работещо и ефективно земеделие.
 
 
Новата визия и послание на Тимак Агро, олицетворяват мисията на Група Рулие, останала неизменна вече повече от 50 години - да прилага ключовите принципи за устойчиво и високоефективно земеделие, на база все по-иновативни решения и технологии. 
 
Тази концепция за отговорно земеделие, беше визуализирана и в дизайна на новия щанд на Тимак на изложението АГРА 2018. Концепцията подчертава посоката на развитие, която компанията продължава да следва и през 2018г.: с грижа за Земята, с акцент върху биоземеделието и в услуга на земеделските производители.
 
 
Новите решения на Тимак Агро за 2018 г.
 

Тенденциите показват не само засилен интерес към решенията за биоземеделие, но и разнообразие от предложения за конвенционално земеделие. Голям интерес предизвикват и технологиите за подхранване на трайни насаждения и зеленчуци. Все повече земеделски стопани се ориентират към модерното и високоефективно земеделие от европейски тип. 

В отговор на нуждите на земеделските производители, и тази пролет, Тимак Агро, предоставя на високо-технологични решения за подхранване на растенията. Технологиите на подхранване, които компанията предлага действат върху 3-те основни компонента на растежа: структурните характеристики на почвата, стимулиране на почвената микрофлора и влияние върху физиологичните свойства на растенията. 

Новото попълнение в гамата с гранулирани решения на Тимак Агро е Duofertil® 16-5-8: уникално NPK решение за развитие на генететичния потенциал на културите, предназначено за добре запасени и богати почви. 

Специално разработената формулация дава добър старт на културите, подпомага развитието на заложения в тях потенциал и осигурява ефективно азотно хранене, ключов фактор за получаване на високи добиви. Благодарение на съчетанието между основни макро- и микроелементи и вложените патенти, формулацията Duofertil® 16-5-8 спомага за:

  • Защита на хранителните елементи, при всички почвени условия (патентoван комплекс MPPA®);
  • Мобилизация и допълнително усвояване на наличните в почвата хранителни елементи (патентoван комплекс MPPA®);
  • Стимулиране развитието на кореновата система за по-добро хранене и усояване на предоставяните ключови хранителни елементи (патентoван комплекс DUO®);
  • Синергетично взаимодействие азот (N)-сяра (S)-магнезий (Mg) стимулиращо растежа на културите;

Включени микроелементи за стимулиране на фотосинтезата, процесите на растеж, развитие, опрашване и оплождане.

Обогатена гама решения за биоземеделие:

Биорешенията, предлагани от Тимак Агро България ЕАД на българския пазар отговарят на всички изисквания по Регламенти на ЕС № 834/2007 и 889/2008 по биоземеделие. Използваните суровини за направата на гранулираните продукти на Група Рулие са изцяло природни и се характеризират с изключителна чистота, изцяло съобразена с нуждите на биопроизводството в цял свят. 

Част от биорешенията на Тимак Агро за пролетно подхранване са:

  • Physio-Natur® PKS 41, е единствен по рода си PKS тор, създаден изцяло и само за биоземеделие! PKS тор на базата на мек смлян, нетретиран химически фосфорит, обогатен с калций, магнезий и калий във водоразтворима форма.
     
  • Fertileader® Leos: за залагане на максимален потенциал в началните етапи на развитие: Стимулира вегетационния растеж, подпомага кореновото развитие - подобрява поглъщането на вода и минерални елементи от почвата. Повишава фотосинтетичната активност и стимулира синтеза на захари. Специалната селекция активни съставки в биостимулаторите от продуктовата гама Fertileader® на Тимак Агро България са подбрани така, че да активират метаболизма на растенията и да интензифицират фотосинтезата. По този начин, заложеният в растенията потенциал е максимално оползотворен в условията на средата, в която се развиват.
Спечелете с Тимак Агро, участвайте в томбола за лек автомобил, Рено Каджар!
 
Тимак Агро организира томбола за своите клиенти с голяма награда Рено Каджар!
Тегленето на томболата ще се извърши в началото на юни, на специално организирано за целта събитие - семинар на Тимак Агро България.
 
 
Условия за участие в томболата:
 
Право на участие има всеки клиент, генерирал минимум 1000 точки в периода 01.01.2018-18.05.2018г.
Точките се изчисляват на база доставени количества за посочения период!
Всеки 1000 точки дават право на 1 талон за участие в томболата.
Срокът за получаване на попълнените талони в офиса на Тимак Агро е 21.05.2018г.
Талони за участие с уникален идентификационен код, ще бъдат предоставени от нашите колеги, след 01.03.2018г.
 
ВАЖНО: Право на участие в томболата имат само талони на присъстващи на семинара клиенти! 
 
За повече информация относно условията за участие, моля обърнете се към представителите по региони, или вижте на страницата на Тимак Агро: http://www.timacagrobg.com/win-renault-kadjar/