В рамките на една седмица Тайтън Машинъри България проведе Дни на отворените врати в Агробизнес центъра в Стара Загора.

 

По време на събитието настоящи и бъдещи клиенти на фирмата имаха възможност да се запознаят детайлно с богатото портфолио на Тайтън Машинъри, да се консултират с инженерните специалисти на компанията за най-подходящите машини, според нуждите на стопанството им, както и за поддръжката на закупената техника по време на активния сезон. Проведоха се полеви презентации на земеделска техника – трактори CASE IH и прикачен инвентар от Kverneland и Salford. Събитието откри изпълнителният директор на Тайтън Машинъри България Диляна Иванова, която приветства земеделците.

 

Сред най-интересните моменти на събитието беше състезанието между шестимата силови атлети от Iron Man, които показаха сила и възможности, премествайки трактор Case IH Quantum 95V.

 

Веднага след състезанието, на сцената на Тайтън Машинъри излязоха танцьорките от балет Мираж, които представиха разнообразна хореография за доброто настроение на гостите.

 

Акцент в ежеднвените полеви демонстрации беше поставен на тракторите CASE IH Magnum и Quadtrac. Тракторът CASE IH Quadrac 600 с мощност 670 к.с., който беше презентиран в Агробизнес център Тайтън Машинъри Стара загора се задвижва посредством четири независими задвижващи вериги, които намаляват притъпкването на почвата и водят до по-добро сцепление на машината като целта е да се извършват всякакви обработки с минимални последствия върху почвата. Благодарение на технологиите SCR и APM е намален разхода на гориво. Тракторът CASE IH Quadrac 600 е с най-просторната и комфортна кабина SurveyorTM на пазара, има подлакътник с мултифункционален лост, както и напълно покрива изискванията на Tier4 за вредни емисии.


Към трактора CASE IH Quadrac 600 беше агрегатиран стърнищен култиватор Salford серия 9700 CTS. Разстоянието между работните органи от 40 см, не позволява натрупване на растителни отпадъци по тях. Широките лемежи Salford Share (43 см) позволяват да се постигне равномерно разрохкване на почвата по целия й профил по дължина и дълбочина. Пружинните предпазители на работните органи с усилие до 1180 кг ги задържат във вертикално положение при дълбочина на работа до 34 см и биват отклонявани само при срещане на препятствие по време на работа. При промяна размера на накрайника много лесно може да бъде контролирано количеството на растителните отпадъци върху почвата. Усилената триредова зъбна брана (12,7 ммX510 мм) и спираловидните валяци (диаметър 356 мм) притъпкват и заглаждат почвата, разбиват буците, равномерно разпределят растителните остатъци и допринасят за постигането на един равномерен фон.

 

Друг акцент на машини, който фермерите – гости на Дните на отворени врати имаха възможност да наблюдават в действие беше дискова брана Kverneland Visio 200 агрегатирана към трактор CASE Magnum 290. Kverneland Visio 200 е нов тежък тип дискова брана, която може да бъде комбинирана с различен тип валяк. Тя има изключително здрава конструкция и минимални разходи за поддръжка. Главната рама е със сечение 200х300х10мм и е изработена така, че да има отлична видимост, лесен достъп до всички работни органи и места за регулировки. Kverneland Visio 200 е с работна ширина 4.95 метра и транспортна ширина 2,50 метра.

 

Case Magnum 290 е модел от новта серия трактори Magnum, които са съоръжени с нова технология Efficient Power, която осигурява още по-висока мощност и производителност, като разходът на гориво е намален с 10%. Всички трактори от серията Magnum са оборудвани със системата за автоматично управление на производителността (APM), която автоматично избира най-ефективното съотношение между предавката и оборотите на двигателя. Кабината SurveyorTM е най-просторната предлагана на пазара. Тя е с активно окачване, което осигурява комфорт. Новост при тази кабина е последно поколение CASE IH технология за контрол на трактора посредством новия мултифункционален лост.

 


Сеялката с торовнасяща система Kverneland Accord MSC 6000 има висока производителност и голяма прецизност при засяване на семената. Тя позволява отлична технология на засяване за професионалните земеделски производители, които трябва да съчетават висока скорост и запазване качеството на културите. Дизайнът на Kverneland MSC 6000 е съставен от две части с общ обем на бункера до 4500 литра. Чрез използването на две отделни измервателни устройства за семена и тор, този тип сеитбена система дава възможност да бъдат положени точните количества, независимо една от друга. Сеялката беше агрегатирана към трактор CASE IH Magnum 235, с мощност 235 к.с.

 

Петте дни на отворени врати в Агробизнес център Тайтън Машинъри Стара Загора бяха посетени от стотици фермери настоящи и бъдещи партньори на българо-американската компания.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Тайтън Машинъри

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!