Хитрец беше осъден, защото го спипали да точи субсидии. 
 
 
По обвинение на Окръжна прокуратура - Ловеч, земеделският производител беше осъден за това, че представил неверни сведения пред Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ), съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново, цитирана от БТА. Целта на тариката е била да получи неправомерно европари. 
 
Всичко станало  в рамките на година - от 29 май 2013 г. до 30 май 2014 г. в Троян.
 
Пред Общинската служба „Земеделие" - Троян, и Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие" - Ловеч, наказаният е представил неверни сведения за подпомагане на кампания 2013 и 2014 г. Той е заявил, че трайно ползва площи, които към датата на подаване на заявлението, отговарят на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.
 
Земеделските парцели се намират в землището на селата Борима и Дълбок дол, община Троян, регистрирани в системата за идентификация на земеделски парцели с идентификационни номера. В действителност обаче парцелите не са били ползвани от него, но той е получил средства по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и по схемата „Плащания за природни ограничения в планински райони", Схема за преразпределително плащане (СПП) и националните доплащания на площ. За 2013 г. е получил над 4 000 лева, а за 2014 г. близо 3 000 лева.
 
Хитрецът е осъден на три години условно, добавят от прокуратурата.