Сложността на Общата селскостопанска политика, както и големият брой нови мерки и тежки схеми утежняват кампанията на земеделските производители и администрацията. Това заяви Таня Дъбнишка, експерт в Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) пред телевизия България Он Ер по повод предложението им кампанията по директните плащания 2015 да бъде удължена. По думите на Дъбнишка отделно кампанията е утежнена от новото изискване да се доказва правно основание за обработване на нивите.
[news]
"Тенденцията за удължаването и съпътстващите трудности, които срещаме в страната ни, е всеобща за всичките държави в ЕС през новия програмен период 2015-2020г." - допълни Дъбнишка.
 
Още през март 2015г. еврокомисарят по земеделие и развитие на селските региони обсъди възможността за опростяване на общата селскостопанска политика, макар тя да беше приета в цялостта си в средата на 2014г., твърди експертът от АЗПБ. По думите й причината за това е, че има изключително тежки казуси за спазване от земеделски производители - те са тежки за администриране и от страна на Централната администрация.
 
Земеделските производители трябва да направят революционен скок и да почнат да се занимават и да ориентират земеделието си към подходяща околна среда за развитието на селското стопанство, отбеляза Дъбнишка и допълни, че това няма как да стане за месец-два.
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!