Отговорност за случилото се вчера в ДФЗ носи министърът на земеделието Димитър Греков, който е и председател на УС на фонда, заяви председателят на комисията по земеделие Светла Бъчварова, цитирана от БГНЕС. „Ако Греков не вземе спешни мерки, съществува огромен риск от загуба на средства за бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)“, заяви Бъчварова.

 

По думите й, този модел на решаване на проблемите не е работещ. „Настояваме за непосредствен ангажимент на министър-председателя, който да предприеме мерки за разрешаване на възникналата ситуация и рискът от загуба на средства да бъде минимизиран, поясни тя. Освен това настояваме за проекти, които са договорирани, да бъдат финализирани с подписването им, тъй като съществува определен риск, ако това не се случи, да бъдат загубени значителни средства по ПРСР“, допълни Светла Бъчварова.

 

Тя припомни, че Комисията по земеделие в НС обяви преди няколко дни своя позиция, в която постави на внимание случващото се в ДФ "Земеделие" и блокирането на неговата работа. Знаете, че дейността на фонда е важна, там програмата функционира с реални бенефициенти, напомни Бъчварова.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!