Как да се предпазите от Африканска чума по свинете (АЧС) в стопанствата, ще бъде темата на онлайн семинар на 8 април (четвъртък). 

Чумата по свинете плахо отстъпва

Събитието е насочено към собствениците на малки, средни и промишлени свиневъдни стопанства, които ще могат да почерпят опит както от науката, така и от практиката.

Началото ще бъде поставено в 14:00, когато доц. д-р Георги Желев от Тракийски университет – Стара Загора, ще опише в детайли мерките за превенция и предотвратяване на разпространение на заразата.

Ще разберете повече и за актуалната ситуация с пазара на свинско месо в България и Европа, представена от Асоциация на индустриалното свиневъдство в България и Асоциация на свиневъдите в България.

Регистрирайте се предварително ТУК, а самото участие е безплатно.

Може да задавате своите въпроси и към представителите на Дирекция „Животновъдство“ на МЗХГ, на Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ) и на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Към края на срещата може да научите повече и за подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от ПРСР, допълват организаторите от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

За още информация може да се свържете с Димитър Ванев – главен директор на Главна дирекция „Съвети в земеделието и аналитична лаборатория“, на 0882 498 016 или [email protected], както и с Ганчо Ганчев от Териториалния областен офис на НССЗ в Стара Загора на 0888 360 405 или [email protected].