Френския производител на селскостопанска техника SULKY представи своята нова сеялка Maxidrill TRW, която е предназначена за бърза и качествена сеитба в големите земеделски стопанства.

 

От SULKY заявиха пред Фермер.БГ, че българските стопани ще могат да се запознаят с тази сеялка през сезон 2012 чрез официалния вносител за България - фирма Оптиком.

 

Тази сеялка е с работен захват от 4 метра. Оборудвана е с 2 реда дискове и притъпкващ валяк преди изсяващите апарати, които подготвят качествено почвата за едно добро сеитбено легло. Освен 4 метров модел, тази сеялка има и 3 метров и 6 метров вариант. Най-важната новост тук е дистрибуционния апарат, който е вече патентован от Sulky. Той включва системата ADS, която е за прецизно разпределение на семената. Тази прецизна сеялка е изключително подходяща за сеитба на рапица, както и на пшеница."

 

SULKY представи и новата серия тороразхвърлящи ремаркета Polivert Extra. Тези ремаркета са предназначени за разхвърляне на разнообразни торове – от гранулирани торове до разнообразна животинска тор. В зависимост от целта се монтират съответните разхвърлящи дискове. Тези ремаркета могат да се използват също и за разхвърляне на пудра и почвени стабилизатори и подобрители.

 

Капацитетът на бункера на това тороразхвърлящо ремарке е 7200 литра, но има и по-голям модел с капацитет 9500 литра. Тази серия ремаркета могат да бъдат закупувани със субсидия по Европейските програми в селското стопанство. За повече информация – фирма Оптиком ООД, официален вносител на SULKY за България.

 

Вижте ВИДЕО за новата сеялка SULKY Maxdrill :

сеялка SULKY 2012