Председателят на Селскостопанска академия доц. д-р Христо Бозуков и вицепрезидентът на Руската академия на селскостопанските науки и председател на Сибирското й поделение акад. Александър Донченко подписаха работна програма за научно-техническо сътрудничество. Документът е част от тригодишния договор за съвместна дейност между двете научни институции, който действа до 2016 г.

 

По време на визитата на руската делегация бе договорено задълбочаване на сътрудничеството между Селскостопанска академия и Руската академия на селскостопанските науки, съобщи доц. Бозуков. Акценти в съвместната работа през следващите три години ще са подобряване обмена на млади докторанти, научна информация в областта на растениевъдството, животновъдството, хранителната индустрия и агроинформатиката. Българските и руски учени се договориха за разширяване и на библиотечния обмен.

 

В руската делегация, ръководена от акад. Донченко, участваха първият зам. – председател на Сибирското отделение на РАССН проф. Владимир Каличкин, директорът на Омския научен институт по селско стопанство акад. Иван Храмцов, директорът на Общоруския научен институт по тютюна, махорката и тютюневите изделия д-р Вадим Соломатин и главният специалист от международния отдел на РАССН Анатолий Симонов.

 

Очаквайте интервю с акад. Донченко!

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!