Рамково споразумение за съвместна работа между социалните партньори в сектор Земеделие за устойчиво развитие през следващия програмен период ще подпишат днес Светла Василева, председател на Федерацията на независимите синдикати от земеделието /ФНСЗ/ и Христо Цветанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/.

В заключителния етап на съвместен международен проект „Информирани и опитни за устойчиво земеделие” днес, 4 юли 2013 г. от 10 ч. в зала „Триадица“ на Гранд Хотел София ще започне транснационална конференция на тема: "За по-добро участие и корпоративната социална отговорност за устойчиво земеделие и по-добра и качествена заетост в земеделието”.

По време на конференцията с подписването на рамковото споразумение между страните ще бъдат обединени усилията им за решаване на неотложните въпроси, засягащи трудовите и осигурителните отношения в земеделските производствени структури, както и за прилагането на стратегическите цели и приоритети, залегнали в Общата селскостопанска политика /ОСП/ на ЕС в полза на българското земеделие.

Социалният диалог в земеделието, промените в новата ОСП, корпоративната социална отговорност, заетостта и качествените работни места са част от темите на дискусионния панел на събитието.

В работата на конференцията ще участват Президентът на КНСБ Пламен Димитров, Генералният секретар на ЕFFAT Арнд Спан, Зам.-министърът на МТСП Росица Янкова, представител на МЗХ, водещи експерти по ОСП, трудови и социални въпроси от България, Германия, Франция, Италия, Румъния, Македония, Чехия, Словакия, Словения и Швеция.

Повече информация за проекта можете да видите тук
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!