Съществува недостиг на органични плодове и зеленчуци в Европа, затова се очаква и тази година търсенето в Холандия да бъде голямо, казва Джефри Морет, управляващ директор на компанията TOFF.
 
 
По думите на предприемача, търсенето на здравословна органична земеделска продукция показва постоянна възходяща тенденция.
 
"В момента сме в период на преход за голяма част от продуктите. Европейският сезон в предлагането на органични плодове почти приключи и вече сме на прага на импорта от чужбина", обяснява Морет, цитиран от freshplaza.com.
 
 
Традиционно компанията внася органични оранжерийни зеленчуци от Испания, като цените са високи. Производителите обясняват това с непредвидимостта на метеорологичните условия.
 
„Очакваме първите холандски органични краставици през март. През летния сезон ще предложим цялата гама от холандски оранжерийни зеленчуци – домати, сладък пипер, краставици. Асортиментът се разширява, благодарение на двама нови холандски производители на биологични продукти“, коментира Морет.
 
 
TOFF внася органичен джинджифил от Перу, но тази седмица пристига първата доставка на от Китай. "Китайският традиционно е по-евтин от перуанския. В същото време търсенето на джинджифил от Китай винаги е било сравнително високо", казва бизнесменът.
 
Неговата компания вече е започнала вноса на чуждестранни органични плодове с доставката на круши „Уилямс“ от Аржентина.