Селскостопанска академия (ССА) и Шанхайският университет, „Жаo Тонг“, Китай сключиха меморандум за сътрудничество. Споразумението бе подписано от зам.-председателя на Селскостопанска академия проф. д-р Мая Игнатова и зам.-ректорa на Шанхайския университет „Жао Тонг” проф. Дан Ву.
 
 
Церемонията се състоя по време на Българо-китайски форум за развитие на селското стопанство в София, съобщиха от пресофиса на ССА. 
 
„Държа да подчертая, че през годините Селскостопанска Академия има добре изградено сътрудничество с институти и университети в Република Китай“, каза проф. Игнатова.
 
 
В рамките на Българо-китайския форум за развитие на селското стопанство, учени от двете организации ще представят свои научни разработки в областта на развитието на селските райони в Китай, туризмът в България, проблеми и перспективи в развитието на винената индустрия в България, производство на етерични ароматни растения в Китай и България. Ще бъдат изложени стратегии за устойчиво развитие на икономиката на селските райони в Китай и България.