Престижната корейска марка трактори LS вече е на българския пазар, представена от фирма Сатнет – Карлово. Фирмата е част от световният гигант LG, като тракторите LS се продават на различни пазари с имената LS,New Holland, Claas. Сатнет е ексклузивен представител на трактори LS за България и Румъния от средата на тази година.

 

С влизането на тракторите LS Plus на българския пазар, фермерите ще могат да се сдобият с нови и високотехнологични трактори, на цени конкурентни дори на руските трактори.

 

Една от най-търсените серии трактори LS е новата PLUS-серия
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

PLUS серията на LS е създадена да внесе повече лукс, мощност и иновативност в разнообразието от модели. Характеризира се с изключителната си ЗДРАВИНА, лукс, практичност и удобство.

Серията PLUS на тракторите LS включва модели от 70 до 100 к.с. , като се предлагат модификации с кабина или ролбар.
 

Конкретно модела, който представяме е с мощност 100к.с. и задвижване 4X4.
 

Трактора е оптимизиран за работа както в средни и големи земеделски стопанства , така и в животновъдни ферми.

Този модел се предлага само с кабина, докато варианта със защитен рол-бар се предлага при моделите от тази серия с мощност 70 и 80 к.с.

 

От Сатнет предлагат и разнообразна гама от инвентар към тази серия трактори, като челен товарач, задна кофа, навесни и прикачни пръскачки, навесни фрези, косачки, балировачки и други.

 

Всеки трактор LS от тази серия, независимо дали се предлага с челен товарач или не, е оборудван с джойстик за управлението.

Модерният дизайн пък предразполага към много добра видимост от страна на оператора. Освен предните фарове, са добавени и два задни за по-добър контрол при нощна работа.

 

Дизайна на трактора е не само съобразен със съвременните тенденции , но също така е иновативен и практичен. Дължината на трактора е 3,99м., а ширината 1,97м. Височината му е 2,62м, а масата му е 3056 кг.

 

Фабрично трактора се предлага с 4 броя тежести с опция да се добавят още при нужда. Важно е да се отбележи , че модела има голям клиренс, което позволява опазване на културите и гарантира по-висока производителност особено при работа на мокър терен.

Двигател:

 

Двигателя при този трактор е с лесен достъп, като предния капак се отваря изключително лесно с едно докосване. Агрегатът е 4 цилиндров, дизелов, IVECO NEF с турбо-интеркуулер с водно охлаждане. Има обем 3200 куб.см., а мощността 100 к.с. при 2600 об./мин.

 

Изключително ниските нива на шум от под 81децибела и ниските нива на вибрации, позволяват на тракториста да работи комфортно, дори при много дълъг работен ден. Двигателят отговаря на най-високите еко-нормитTier4 и е изключително икономичен.

 

Резервоарът за гориво при този модел е 100 л. , което гарантира дълга работа в полето с едно зареждане.

 

Кабина

 

Дизайна на трактора е също така съобразен с комфорта на оператора.У добната коженаседалкае хидравлична с няколко степени на регулиране. Местотположението на всичкилостове и инструментие подбрано за максимално удобство и практичност.

 

Кабината на LS е луксозна, има парно, климатик и филтриране на въздуха. Оборудвана е и с подходяща озвучителна стерео система, състояща се от оптимално разположени тонколони и съвременен плейър.

 

Трансмисия и кормилно управление:

 

Този модел трактор е оборудван със скоростна кутия от типа Power Shuttle. Скороститепри основният модел са 20напред и 20назад.

 

Като опция, трактора може да се поръча и с Криипър, при което скоростите напред стават 40. Крийпъра се използва за приложения, които изискват изключително бавни скорости.

 

Съединителятв тази серия трактори е многодисков, в маслена баня. Реверсът на трактора се управлява изключително лесно с малко лостче вляво от волана.

 

 

Модела е оборудван с хидростатично кормилно управление. Воланае ергономично проектиран с допълнителна функция да се наглася вертикално в зависимост от предпочитанията на оператора.

 

Дизайнерите на модела са постигнали допълнително по-голям ъгъл на завиванеот 55 градуса, което от своя страна намалява радиуса на 3,25 м., давайки по-добра маневреност, специално при по-тесни пространства и ферми.

Важно за този трактор е и да се отбележи, че предният мосте водо и ръждоустойчив.

 

Хидравлична система и BOM:

 

Хидравличната система при този модел е с 2 независими хидравлични помпи, което гарантира безпроблемното прикачване и работа с по-енергоемък инвентар .

 

Капацитета на помпите е 78,3 л/мин., като от тях 55,6 л. са за навесната система, а останалите за хидравличното управление.

 

Навесната системае триточкова с товарен капацитет от 2806 кг. Тя е с хидравлично управлениеи контрол на позицията от кабината на трактора. Фабрично, трактора също така има изведени 3двойки хидравлични клапиза различни комерсиални приложения и инвентар.

 

Силоотводният вал на тракторае независим, с мокър съединители се характеризира с 3 степени от 540,750 и 1000 оборота в минута . Управлява се от бутон в кабината на трактора.

 

Навесната система се контролира електронно чрез пулт в кабината, като има и опция за авто нивелиране на инвентара при неравни терени.

 

 

Новата PLUS серия трактори LS е налична за огледи в базата на фирма Сатнет в град Карлово. Фирмата предлага специални ценови оферти и финансиране за закупуването на нов трактор.

 

За LS:
LS е водещият Корейски тракторен производител. Фирмата е част от групата на LG , като тракторното и специалното производство се отделят под името LS през 2005 г. Концерна разполага с 4 завода в Корея, 1 в Бразилия и 1 в САЩ.

 

Тракторният бизнес на LS започва в далечната 1976 г.като част от известният Южнокорейски концерн Hyundai , кйто използва технология на Японският тракторен производител YANMAR. По-късно през 1983, GOLDSTAR придобива бизнеса и трактора е преименуван на Goldstar Tractor, който по-късни при преименуването на фирмата става LG. След отделянето на тракторното производство от LG през 2005 г трактора е преименуван на LS.

 

Заводите на LS в Корея са оборудвани с високотехнологични машини и се слават с безпрецедентен контрол на качеството. Годишният капацитет на производствените бази е над 50,000 броя. Тракторите LS са придобили добра репутация за качеството и технология в основните им пазари.Способността им да прилагат иновативните технологии допълва удовлетворението на клиента.

 

В момента LS произвежда 5 различни серии трактори J, G, R, U, Plus, насочени към различни целеви пазари. Линията започва от най-малкият компактен и икономичен J23, подходящ за хоби фермерство и малки стопанства и се стига до най-големият PLUS100, подходящ за средно големи стопанства.Всички серии се внасят в България за да покрият нуждите на всеки земеделец.

 

Сатнет:
Сатнет става ексклузивен представител на Южнокорейската марка трактори LS за България и Румъния в средата на тази година. На официална церемония в Карлово през септември 2013 г.,бе подписан договорът за представителство между управителите на Сатнет и директора на LS за Европейския пазар г-н Жон.

 

Решихме да представим този трактор на Българският пазар, защото видяхме нуждата на българският фермер от един евтин трактор с доказани качества. Идеята ни е този достъпен трактор да се купува не само по програми, тъй като успяхме да постигнем достатъчно ниска цена, за да бием дори Руският трактор, който не може да се сравни нито като качество, нито като екстри с нашият, посочиха от Сатнет – Карлово.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!