Ароматният символ на България – маслодайната роза е в разгара на цъфтежа си.  Берачите са в розовите градини от 5 часа сутринта, дестилериите работят денонощно, за да съберат всяка капка скъпоценно розова масло. Тази атмосфера ще се пренесе на фермерския фестивал в София, обещават организаторите. 
 
Традиционният фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ организира демонстрация на дестилиране на розово масло, варене на сладко от рози.
Посетителите ще могат да опитат прясно сварено сладко от рози. Ще има и  натурална и биокозметика от роза и лавандула, сувенири, етерични масла и флорални води.
 
На това издание на фестивала ще се отбележи и Европейския ден на мрежата Натура 2000. Много от продуктите на събитието са от райони от Натура 2000 в страната.
Организаторите посочват, че се очаква министрите на земеделието и околната среда Румен Порожанов и Нено Димов да посетят фестивала.
 
По традиция на фестивала се предлагат автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, тиква, биовино, биооцет, биочай, пресни и сушени билки и подправки.
 
Много от продуктите са биологични.Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите.
 
Фестивалът се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Демонстрациите са традиционно в 12 часа.
Организатор е Фондацията за биологично земеделие Биоселена с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2018 в партньорство с Район „Красно село” на Столичната община.