Бъдещето на България е в модерното земеделие и в производството на храни. Това заяви Президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на лекция Стратегически перспективи за развитието на земеделието и производството на храни в България, която се провежда в момента в Тракийският Университет в Стара Загора, предаде репортер на Фермер.БГ.

 

Препълнената зала акад.Стефан Ангелов на Тракийския университет в Стара Загора не успя да събере всички желаещи да присъстват на срещата с Държавния глава.

 

"Искам да изразя подкрепата си за Университета", заяви Президентът, след като ректорът проф.Иван Станков го запозна с дейността на висшето учебно заведение. "Знам, че тук се създават едни от най-добрите кадри в селското стопанство на България.", каза Плевнелиев. Той подреди земеделието и производството на храни за втория основен приоритет за индустриалното бъдеще след Здравеопазването и здравето на нацията. На трето място Президентът определи развитието на комуникациите и информационните технологии.

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО РЕПОРТАЖИ ОТ СРЕЩАТА !

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!