Революционната италианска пневматична сеялка за окопни култури Sfoggia Elektrа направи премиерата си на българския пазар, представена от ЕТ Статев на АГРА 2014. Машината получи приз в конкурса за иновации на Международното изложение.

Революционният елемент при Sfoggia Elektro е, че сеитбените апарати се задвижват от елекромотори, което позволява да се поддържа качествена сеитба при по-висока скорост. Същото задвижване се използва и при микрогранулатната система, както и при торовата уредба.     

Друго предимство на сеялката Elektra е, че при 8-редова машина може да се постигне 3 м. транспортна ширина – това ще става изискване за българските фермери – така както е в цяла Европа.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:



Сеялката Elektra е снабдена и със специални колела, които ѝ позволяват да работи и при по-влажни условия. Elektra ще се произвежда от 6 до 24 реда и ще се агрегатира с трактори от 90 до 300 к.с. Сеялката ще се предлага според различните големини като навесна, прикачна, хидравлично сгъваема и телескопично сгъваема според изискванията на клиента.

Фирма ЕТ Статев показа на изложението АГРА и пълната гама трактори Steyr  - Kompact, Multi, Profi Classic, Profi, Profi CVT и CVT в големия сегмент.

Profi CVT е един изцяло нов трактор, който излиза на българския пазар след официалното си представяне на Агритехника 2013. Това е трактор в малкия мощностен сегмент от 110 к.с. - подходящ както за малките стопанства, така и за второстепенен трактор за големите ферми.

Познатият на пазара трактор Steyr Multi беше представен на АГРА с обновено оборудване, което го прави подходящ за работа както на полето, така и във фермата.

За нуждите на животновъдните стопанства ЕТ Статев представи на АГРА новостите при фуражораздаващите ремаркета BVL.  Те са оборудвани със системата Dairy Feeder, която позволява предварителното задаване на хранителните норми за животновъдите. Тя може да се проследява по интернет и в реално време. Така се постига оптимизирано хранене според изискванията на фермера и на фермата за по-добър млеконадой.

Клиентите на ЕТ Статев могат да закупят сеялка Sfoggia срещу 20% авансово плащане и да доизплати машината през август, септември или в удобен за клиента момент, уточни Недялко Статев.



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!