Фермер.БГ представя едни от най-интересните постижения в селското стопанство, влезли в Книгата за рекордите на Гинес.
 
 
Най-големият морков в света
 
Фермер от Минесота отгледа най-големия морков в света с тегло 20,5 килограма. С това си постижение Кристофър Куоли ще бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес. Той отгледал зеленчука-гигант в своята ферма в Оцего. Куоли положил специални грижи, за да получи толкова голям морков. От голямо значение била почвата, семето и природата.
 
 
Куоли подобрява предишния световен рекорд за морков гигант, който тежеше 19,1 килограма. Сега той ще се концентрира върху оглеждането на гигантска тиква или на домат-рекордьор.
 
Най-старата свиня на света
Най-старата свиня в света се казва Ернестина. Животното е родено на 17 юли 1991 г. в Канада. В Книгата на рекордите – Гинес тя попада, когато е на 22 години и 359 дни – на 11 юли 2014 г.
 
Най-бързият стригач на овце
Джон Скот от Ирландия подобри световният рекорд за най-бързо стригане на овца, като направи това за 37,9 секунди. Старият рекорд принадлежеше на Шиарър и бе 39,91 секунди. Рекорда се признава за валиден, защото са спазени определени изисвания и правила - овцата трябва да е над 18 месечна възраст. След остригването вълната трябва да тежи най-малко три килограма. Всичко това става пред комисия от експерти.
 
Най-много храсторези, работещи едновременно
Световният рекорд е 102 храстореза, които едновременно са подстригвали зелени огради в продължение на 15 минути.
 
Най-дългият агроексперимент
Най-дългият земеделски експеримент в света продължава вече 174 години – учени изследват влиянието на торовете за реколтата в Хартфордшир, Англия. Експериментът стартира през 1843 г. и оттогава там всяка година се провеждат изпитания.