Десет родни надежди в агробизнеса, представители на нежния пол, ще представят проектите си в стартъп конкурс, който ще бъде излъчен на живо, съобщиха за Агри.БГ организаторите - Регионална агенция за предприемачество и иновации-Варна (РАПИВ).

Гласувайте: Какво ще доведе до по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

Дамите са участнички в програмата Empowering Women in Agrifood - EWA България 2022, съфинансирана от Европейския институт за иновации и технологии в храните -  EIT Food, която дава възможност на едни от най-талантливите жени предприемачи, работещи в сферата на агрохраните, да представят своите бизнес проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си.

Финалистките в тазгодишното издание ще се състезават помежду си под формата на "pitching". Всяка от тях ще разполага със 7 минути, за да убеди журито и публиката в потенциала на своето бизнес начинание и още 7 минути, за да отговори на всички зададени въпроси.

Победителката ще спечели финансиране от 10 000 евро, а наградата за второ място е 5 000 евро.

Събитието ще се проведе на 26 ноември, събота, от 9:30 ч. в град Варна, хотел "Рослин Димят", зала "Дарзалас" и онлайн - Google meet и live streaming през YouTube. Бизнес проектите ще бъдат оценявани от изтъкнато жури на вниманието на публика, специални гости, инвеститори и медии.

Обявяването и връчването на наградите на победителите ще се състои от 16:00 ч., а от 14.00 ч. ще се проведе информационното събитие “Жените в агрохранителния сектор – инвестиция в бъдещето”, от което ще научите последните тенденции в инвестиционния и стартъп климат, възможностите за финансиране от EIT Food и други организации.

Участието е напълно безплатно, но се изисква регистрация. Можете да я направите тук.