Безумие е субсидии да се плащат на хора, които не отглеждат животни и в същото време да не се дават абсолютно никакви субсидии на новосъздадените ферми и разширените стопанства. Това каза на среща с животновъди, организирана от НАРСПБМ зам.-председателят на ПК по земеделие и храни проф. Иван Станков.
  
Според проф. Станков отпадането на референтната дата (28 февруари 2009 г. за национални доплащания) не може да бъде решено на ниво Европейска комисия. Проблемът обаче може да се реши на национално ниво: С министър Танева разговаряхме, че ние трябва да намерим нашето решение и започваме да работим по това, дори без подкрепата на Европейския съюз, посочи проф. Станков.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА: 

 
Народният представител каза още, че е са необходими промени в Закона за  животновъдството, в който има много празноти. И двата ветеринарни закона са трудно работещи и съдържат безумия в себе си. Освен това в България липсва Закон за браншовите организации. Необходимо е добро законодателство, за да може изпълнителната власт да решава проблемите, посочи Станков и допълни, че години наред проблемите на животновъдите не са представяни в Комисиите по земеделие. За първи път през този мандат в комисията има дипломирани специалисти по животновъдство.  

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!