Приемът по мярка 4.2 Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти е планиран за началото на следващата година. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти, след откриването на БАТА АГРО Есен 2016, предаде репортер на Фермер.БГ.
 
„В момента тече контрактуването на договорите и разглеждането на проектите, като все още предстои слизането до последните точки - 55, които са и минималният брой точки за проекти, влезли в ранкинга“, обясни министър Танева.
 
Аграрният министър допълни още, че процедурата след това изисква анализ, който ще се проведе с бранша и ще се съгласува с изискванията на браншовите организации. След което промените ще бъдат обсъдени и гласувани. 
 
„До края на годината планираме да проведем това обсъждане с бранша и да направим промените, които биха се наложили след това обществено обсъждане, предвид анализа, който ще направим с неправителствения сектор. Затова този прием го предвиждаме за началото на следващата година, като ако тези промени наложат и нотификации трябва да направим тази нотификация, за да отворим приема, така както процедирахме по мярка 4.1“, заключи Десислава Танева.