Очаква се приемът по мярка 7.2 за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура по ПРСР 2014-2020 да бъде отворен в края на август и да продължи до края на месец септември. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на въпрос във връзка със стартирането на мерките по ПРСР, съобщи Фокус.
 
Десислава Танева поясни, че условията за отварянето на мярката, правилата за прилагането ѝ и приема са съгласувани изцяло с Националното сдружение на общините в Република България. 
 
„Изрично искане на Сдружението на общините в България беше приемът да бъде отворен септември месец, Тъй като август месец смятат, че не е така достатъчно работно ежедневието. Ние бихме имали възможност дори по-рано да я отворим“, каза министър Танева. И посочи още, че вероятно до две седмици наредбата ще излезе публично и ще може да се издаде заповедта за отваряне на приема. 
 
„Видовете инвестиции, включително и ограничението за кандидатстване с до три проекта е консенсусно решение, което се взе дори между различните общини в Националното сдружение на общините в Република България“, поясни министърът и добави, че е имало различие за това колко да е ограничението, но всички са били единодушни, че такова трябва да има.