47 фирми са заявили участие в 26-тото издание на Борсата за семена и посадъчен материал, организирана от „Добрички панаир” АД.

Слагат началото на първия фермерски пазар за 2020 г. на Женския пазар

Специализираното изложение ще се проведе от 29 януари до 1 февруари 2020 г. По време на форума посетителите ще могат да се запознаят с най-новите постижения при селекцията на семена за предстоящата пролетна кампания. Фирмите-изложители ще предложат още посадъчен материал, овощни дръвчета, торове и препарати, специализирана литература. 


Срокът за регистрация за участие в Борсата е удължен и желаещите могат да се запишат за изложението, уточни изпълнителният директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова. Все още има фирми, предлагащи земеделска техника, които проучват както условията, така и прогнозата за времето, за да вземат окончателно решение. 


На изложението със свой щанд ще излезе Добруджанския земеделски институт, за да представят най-новите постижения на българската селекция. Организаторите са планирали богата съпътстваща програма от лекции по проблемите в селското стопанство. 


Със специализираното изложение се поставя началото на селскостопанските прояви в България, подчерта още Звезделина Иванова.  
На официална вечеря ще бъдат връчени традиционните награди на организаторите от „Добрички панаир” АД.