Председателят на земеделската кооперация в свищовското село Александрово ще прави земеделска партия. Учредителното събрание е на 22 септември

Председателят на земеделската кооперацията "Земя 93" в свищовското село Александрово ще прави партия. Димитър Димитров е избрал датата 22 септември - Денят на Независимостта. Учредителното събрание ще бъде в Свищов. Тогава ще бъде приет Устав, Програма, излъчен Управителен съвет и ще се избере председател.

Идеята за партията Димитров има от преди три години. Партията на земеделските производители няма да има нищо общо с други земеделски фракции. Тя ще се представя от дребния и среден фермер и кооперациите. Ще е отворена за представители от целия аграрен бранш - производители и преработватели, както и бивши членове на партии, въобще хора, които създават работни места и са коректни данъкоплатци.

"23 години всеки обещаваше приоритет да му е земеделието, докато влезе в парламента. Няма кой да защити Закона за собствениците  на земеделска земя, арендуването, кооперациите. Всичко е разделяй и владей. Виждате и, че връзката село и град е скъсана, затварят се училища, децата ни избягаха в чужбина. Арендаторите и кооперациите по места са тези, които създават работни места и образуват брутния вътрешен продукт. Нашата цел ще е да имаме представители в парламента, в Министерството на земеделието. Защото помагаме земеделските производители на определена политическа партия и после тя ни забравя. Затова реших, че е крайно време да си направим своя партия", обяснява идеята си председателят на земеделската кооперация в с. Александрово, цитиран от Север.бг, и допълва: "Защото производителите ни има. Нямаме земеделски синдикат. Затова трябва да има ново начало. Преди държавата се е грижила за земеделието, имало е защита. Ние ще се борим да няма посредници между производители и купувачи, срещу едрите земевладелци, да има таван за арендуваната земеделска, против против бюрокрацията. Нямаме все още акциз за горивата, нямаме вече и национални плащания", смята Димитров.

Димитър Димитров е четвърто поколение земеделец. Кооперацията, която управлява от 10 години, обработва 3 200 дка земя. Разполага и с мини ферма, в която се отглеждат телета и прасета.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!