Престъпна група, занимаваща се с кражба на животни от селата в сливенска област, е била разкрита в резултат на съвместната работа на районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съобщават от Полицията.
 
Установени и задържани са петима на възраст 17-31 години, всички от село Сборище, общ.Твърдица. Групата е задържана след работа по случай на кражба на шест броя овче и едно муле от новозагорското село Еленово, извършена на 16 януари тази година. В хода на разследването се установява, че петимата, в различно съучастие, са отговорни и за други кражби на животни. 
 
В голяма част от случаите откраднатите животни са продавани на криминално проявения Р.Р.(26г.) от сливенското село Чинтулово. Трима от задържаните остават в ареста за 24 часа. Двама от тях са приведени в затвора по изпълнение на влезли в сила други присъди.
 
Документирането на цялостната престъпна дейност на установената група продължава от служители на РУМВР-Нова Загора.
 
Новозагорски криминалисти работят по случай на поредна кражба на домашни животни. През нощта на 20-ти срещу 21-ри януари са били откраднати осем агнета от стопанска постройка в село Млекарево. Животните са собственост на 53-годишен мъж от същото село. Щетата е на стойност около 1200 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!