Производители от община Неделино недоволни заради забавянето на изупната кампания на тютюна от тазгодишната реколта. Търпението на тютюнопроизводителите в Неделинско започва да се изчерпва заради забавянето на изкупната кампания, заяви кметът на община Неделино Стоян Беширов.

 

По думите му производителите са се надявали да продадат продукцията си до празниците, тъй като доходите от тютюнопроизводство са единствените, на които разчитат. По думите на Беширов социалното напрежение в общината вече е толкова голямо, че всеки момент може да ескалира и хората да започнат протестни действия.

 

Кметът заяви, че от фирмите постъпват много некоректно с производителите, тъй като, за да подпишат договор с производители са ходили лично да ги молят, сега никой не се обажда и не ходи да изкупува тютюна. „Знаят че тютюнопроизводителите нямат пари да водят дела и няма как да ги притискат, затова се държат по този начин”, каза Беширов. По думите му в общината има готова тютюнева продукция между 80 и 100 тона.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!