Горещото време е сериозно изпитание за здравето на човека, особено за земеделските производители, които работят на открито. Затова експерт от Обединеното кралство сподели най-добрия трик за оператори на трактори. Трябва да го знае всеки, пише специализираният земеделски сайт Agriland.

Полезно: Как фермерите да не губят пари от неправилно използване на агрогуми?

За да охладите кабината на трактора или купето на колата, използвайте бутона за рециркулация на въздуха. Такъв има в новите машини на пазара.

Мнозина знаят къде се намира, но нямат понятие как да го използват. Той може да бъде от огромна полза за всеки, който прекарва дълги часове в колата или в трактора на полето.

Как точно да използваме бутона за рециркулация на въздуха, разкрива Греъм Конуей, управляващ директор на Select Car Leasing.

Бутонът за рециркулация взема въздуха от вътрешността на трактора и го завърта наоколо, вместо да вкарва свеж, но горещ въздух отвън, като работи с вашия климатик, за да ви охлади, обяснява той.

Има четири основателни причини, поради които да се възползвате от бутона за рециркулация, когато навън е непоносима жега. Веднага ги споделяме:

Поддържа въздуха в кабината прохладен

Когато не допускате горещ въздух отвън, в кабината на трактора (или купето на колата) циркулира въздух, който е по-хладен.

Удължава живота на климатичната система

Тъй като климатикът не се използва за вкарване на горещ въздух отвън, системата работи на оптимално ниво и в купето се поддържа прохладна среда.

Държи надалеч замърсяването и полените

Огромен плюс на използването на функцията за рециркулация на въздуха е, че блокира достъпа на замърсен въздух, държи надалеч и полените и неприятните миризми.

Помага да намалите разхода на гориво и да пестите батерия

На фона на високите цени на горивото всеки търси начини да пести. С рециркулация на въздуха при горещо време навън може да си осигурите комфортна среда, без излишни разходи.

Още един съвет от Конуел: Ако ви предстои да се качите в кабината на трактора, а той дълго време е стоял на слънце, пробвайте следния трик: свалете прозорците, включете климатика и изчакайте горещият въздух да излезе. След това натиснете бутона за рециркулация и вдигнете прозорците.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да намалим разхода на дизел на трактора?

Студ! Как да не замръзне дизелът в резервоара на трактора

Как Джеръми Кларксън замени суперколите с трактор?