Всяко ново поколение трактори е повод за интерес и вълнение. Една от новостите на пазара е седмото поколение Fendt 700 Vario. Влизайки в кабината му, ще откриете решения, които ще ви допаднат със своята модерност и практичност. Макар моделът да не принадлежи към големите трактори на марката, той има своите предимства, пише полското издание Farmer.

Хакер проби софтуера на John Deere, за да освободи тракторите

Щом седнете в кабината на Fendt 700 Vario 7-мо поколение, веднага виждате препратка към по-големите серии 700 и 1000 Vario. Машината и инвентарът се управляват посредством многофункционалния джойстик.

Тракторът е оборудван с 10-инчово цифрово табло пред волана и 12-инчов терминал в подлакътника. По желание може да се намери още един 12-инчов терминал в таванната облицовка.

От пръв поглед няма как да забележите всичко, затова ще ви кажем, че в модела е поработено и върху безопасността. За първи път филтрирането на въздуха в кабината може да бъде фабрично нулирано до категория 4 според стандарта на ЕС EN15695. Системата за защита от категория 4 предпазва водача от прах, течни продукти за растителна защита и техните изпарения. Това със сигурност ще бъде оценено от онези, които планират да използват трактора интензивно за растителна защита.

Колкото до комфорта, производителят предлага шест възможности за седалка. За по-доброто усещане в кабината спомагат още многостепенната вентилация, отоплението, четирипосочната лумбална опора, регулируемите страници, както и функциите за масаж и настройка на паметта за различни оператори.

Новият трактор е супер маневрен. Голяма заслуга за това имат компактните му размери. Благодарение на своето съотношение мощност/тегло и компактни външни размери, Fendt 728 Vario е много маневрен и упражнява възможно най-ниския натиск върху почвата.

При движение с браната оборотите на двигателя не варират между 1300 и 1400 об/мин. - така задвижването се контролира от компютър, който интегрира скоростната кутия и двигателя. Това е резултат от концепцията за ниска скорост на Fendt iD, която вече се използва в големите трактори като 1000 и 900 Vario.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

В кабината на трактора е твърде горещо? Ето лесен трик

Air Tractor AT-802: Летящият трактор - готов и за пожари, и за войни

Fendt: Тракторите, комбайни и инвентар ще поскъпнат с до 15%